Iași – Târgu Frumos cu trenul urât

Hmm, documentar – prezentarea realității  – am fost atras dintotdeauna de documentare, probabil TeleEnciclopedia de pe TVR2 de acum 20 ani de ani a avut influență foarte mare (o fi de asta motivul pentru care am ajuns la Fac. de Geografie?)

Nu am avut gând dinainte să filmez în gară, am fost putin sceptic chiar și atunci pe moment doar că simțeam nevoia a relata momentul. Acum, îmi aduc aminte că auzisem odată pe cineva spunând: ”Dacă vrei să schimbi ceva, repetă încontinuu realitatea și adevărul și oamenii vor înțelege sau vor accepta schimbarea.”

E un clip banal din punct de vedere tehnic – singura regulă ce am respectat-o și vreau să o folosesc cât mai mult pe viitor este folosirea unei singure secvențe pe partea de relatare a unei păreri (fie proprie fie a altcuiva).

Acum, privind clipul mi-am notat că trebuie să adaug în colecție un Gimbal – deși și imaginea mișcată își are farmecul ei… Un mix ar fi fi interesant!

Concluzionând, îmi plac montajele scurte tip ”vlog” mai ales pentru că e o provocare mare să găsesc o temă pe care să o comprim în 5-7 min de montaj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *